Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Vegyes gyümölcssaláta (francia)

Tisztítsuk meg, hámozzuk meg, héjazzuk le, magozzuk ki, vágjuk apró kockákra vagy karikákra a különféle aromás gyümölcsöket, amelyeket, ha szükséges, citromos vízben mossunk meg. A kis gyümölcsöket hagyjuk egészben. Minden gyümölcsöt nyersen dolgozzunk fel. A gyümölcsdarabokat öntözzük meg cseresznyepálinkával, vagy maraschinóval, vagy borral, pezsgővel és legalább két órán keresztül hagyjuk pácolódni hideg helyen. Legyen arra gondunk, hogy időnként átforgassuk, hogy minden gyümölcsfajta átitassa a másikat. Tegyük tálba 15 perccel a tálalás előtt összetört jégre, vagy hűtőszekrénybe, hogy megkössön. Így szolgáljuk fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...