Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Ünnepi gyümölcssaláta 1.

Hozzávalók:
  • 1/2 kg ananászkonzerv, 
  • 1 kicsi őszibarackkonzerv, 
  • 1 kis üveg cseresznye- vagy meggybefőtt, 
  • 10 dkg mazsola, 
  • 10 dkg mandula (vagy dió), 
  • 25 dkg kész gesztenyemassza,
  • 5-10 dkg porcukor, 
  • 1/2 dl rum. 
Tetejére:
  • 3-4 almából készült almahab (vagy fél zacskó citromízű pudingporból készült puding). 
Leszűrjük, darabokra vágjuk (illetve kimagozzuk) a gyümölcsöt, összekeverjük, és megszórjuk ízlés szerint 5-10 dkg porcukorral, megöntözzük rummal. Közékeverjük a jól megmosott mazsolát, a lehámozott mandulát vagy diót, és lefedve a hűtőszekrénybe tesszük néhány órára. Végül a gyümölcs felét mély üvegtálba terítjük, krumplinyomón átnyomjuk a gesztenyemasszát, beborítjuk a maradék gyümölccsel, és tetejére vagy almahabot simítunk, vagy bevonjuk citrompudinggal. (A befőttek levét külön adhatjuk üdítő italként.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...