Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Tahiti gyümölcssaláta

Hozzávalók: 
  • 6 közepes narancs, 
  • 6 körszeletes ananász (lehet kompót), 
  • 12,5 dkg vegyes cukrozott gyümölcs, 
  • 3 evőkanál friss vagy mélyhűtött ribiszke. 
Nagyobb süteményestálra fektetjük az ananászkarikákat (ha konzerv, előbb lecsurgatjuk a levét), és a meghámozott narancsokat rózsára bontva a szeletek közepére helyezzük. Apró kockákra vagdaljuk a cukrozott gyümölcsöt, és minden narancs köré szórunk belőle egy púpozott kávéskanálnyit, a narancsok közepébe szintén egy-egy kávéskanál ribiszkét szórunk. 2-3 órára hűtőszekrénybe állítjuk, és máris kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...