Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Savanyított őszibarack

Hozzávalók:
  • 1 kg őszibarack (vagy egy üveg őszibarackbefőtt), 
  • 1/2 csésze borecet, 
  • 1 csokor kapor, csipetnyi majoranna, 
  • 1 szőlő- és néhány meggyfalevél, 
  • 1 szelet torma, 
  • néhány szál vasfű,
  • só, 
  • kevés cukor. 
Meghámozzuk, félbevágjuk a barackokat, és kimagvaljuk. Kevés cukorral - tehát nem édes - kompótot főzünk belőle, majd a léből kiszedve a gyümölcsöt, üvegbe rakjuk. (Ha befőttből készítjük, egyszerűen leszűrjük a levét.) A kompótlevet ép zománcú lábasba öntjük, belerakjuk a fűszereket meg az ecetet, néhány percig forraljuk, és kihűtjük. A fűszerekkel együtt öntjük az üvegben levő barackra, és az üveget lezárva, másnapig hűtőszekrényben tartjuk. Leszűrve adjuk pecsenyéhez, sült halhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...