Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Nyári almasaláta

Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg borízű (vagy egyéb savanykás) alma 
  • 25 dkg nyers uborka, 
  • 25 dkg kovászos uborka, 
  • 1 kis fej kemény saláta, 
  • 1/2 dl kovászos uborka-lé, 
  • 1 citrom leve, 
  • 4 ek. olaj, 
  • 1 csapott ek. mustár, 
  • 1 csapott ek. törött fehér bors, 
  • csipetnyi cukor, 
  • ízlés szerint só. 
Először a salátaöntetet készítjük el. Mély tálba öntjük az uborka levet, a citromot, az olajat és a mustárt, majd simára keverjük. Ezután ízesítjük a sóval, borssal, csipetnyi cukorral. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól apró kockákra vágjuk, majd azonnal belekeverjük a citromos öntetbe (nehogy megbarnuljon). Ezután a megmosott és héjas uborkát felkockázzuk, és az ugyancsak kockákra aprított kovászos uborkával együtt hozzáadjuk. Jól összekeverjük, és a hűtő szekrényben lehűtjük. Közvetlenül tálalás előtt keverjük hozzá a megmosott, leszárított és vékony csíkokra metélt salátát, amellyel jól összekeverve tesszük az asztalra. (A fejes salátát csak az utolsó pillanatban kell belekeverni, nehogy összeessen.) Bármilyen húsféle mellé kitűnő, de magában, esetleg kevés kockákra vágott párizsival vagy szétmorzsolt tehéntúróval kalória szegény vacsora is lehet. Elkészítési ideje: kb. 30 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...