Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Likőrös déligyümölcs saláta

Hozzávalók:
  • 2 narancs, 
  • 2 kivi, 
  • 10-15 dkg konzerv ananász, a friss még jobb,
  • 1 evőkanál méz, 
  • 1 kiskanál citromlé, 
  • 3 evőkanál narancslikőr (Cointreau, Benedictine), 
  • 1 banán. 
Elkészítés: A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belső fehér bundáját is lehántjuk, majd a gerezdeket elválasztó hártya mentén bevágjuk, és a "filéket" (azaz a gyümölcshúst) kiemeljük. A kivit hámozás után félbehasítjuk, majd fölszeleteljük. Az ananászt lecsöpögtetjük, ha frissből készítjük, akkor hámozás után kockákra vágjuk. A mézet a citromlével meg a likőrrel simára keverjük, a narancsot, a kivit meg az ananászt beleforgatjuk, és letakarva néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen. Tálalás előtt - azért nem előbb, mert gyorsan barnul - a karikákra vágott banánt is hozzáadjuk. 
 
Elkészítési idő: 15 perc + érlelés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...