Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Kreolsaláta

Hozzávalók:
  • 25 dkg rizs, 
  • 4 banán,
  • 1 alma, 
  • 15 dkg fehér szőlő, 
  • 10 dkg ananász (konzerv), 
  • 1 evőkanál citromlé, 
  • 2 evőkanál darált mogyoró, 
  • 1 evőkanál kókuszreszelék. 
Az öntethez:
  • 6 evőkanál olaj, 
  • 1 evőkanál almaecet, 
  • 2 evőkanál citromlé, 
  • mokkáskanál mustár, 
  • Cayenni bors, 
  • só,
  • törött bors. 
A megfőtt és kihűlt rizst összekeverjük a karikákra vágott és a citromlével leöntött banánnal, a felszeletelt almával, ananásszal, a szőlőszemekkel, és a megdarált mogyoróval. Tálban összedolgozzuk a citromlével az ecetet és a mustárt. Ízesítjük cayenne-i borssal, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az olajat. Ráöntjük a rizses gyümölcsökre, és eldolgozzuk. A saláta tetejét kókuszreszelékkel beszórjuk, és rögtön tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...