Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Gyümölcssaláta narancskehelyben

Hozzávalók (4 személyre):
  • 4 nagyobb narancs, 
  • 1 vérbélű grapefruit, 
  • 1 banán, 
  • 1 közepes nagyságú körte, 
  • 10-12 szem rumos meggy vagy meggybefőtt, 
  • 1 kiwi, 
  • 1 citrom,
  • 1/2 dl illatos likőr vagy rum, 
  • 1 dl tejszínből hab, 
  • 50 g porcukor vagy édesítőszer. 
Az összes gyümölcsöt - értelemszerűen - gondosan megmossuk. A narancsok kalapkáját cakkozva levágjuk, óvatosan, hogy ki ne lyukasszuk a héját, kivájjuk a belsejét, az aljáról pedig egy vékonyka szeletet levágunk, hogy biztonságosan meg- üljön majd a tányéron - fóliába csomagoljuk, hidegre tesszük. Apró kockákra vágjuk a narancshúst és a kiwi kivételével a többi megtisztított gyümölcsöt is - levüket felfogjuk! - megöntözzük a citromlével, a likőrrel, ízlés szerint édesítjük, lefedjük, 2-3 órára behűtjük. Tálaláskor a narancsokba púpozzuk a gyümölcssalátát, megöntözzük saját levével, tetejére nyomunk néhány tejszínhabrózsát, kivi-szeletekkel, meggyszemekkel díszítjük. Ostyát kínálhatunk mellé. Nem csak nagyon mutatós és finom, de valóban jólesik a jobbára tartalmas ünnepi ételek után inkább, mint a tömény torták, sütemények!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...