Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Gyümölcssaláta (Macédoine de fruits)

Hozzávalók:
  • alma 50 dkg, 
  • ananászkonzerv 30 dkg, 
  • Maraschino likőr 1,5 dl, 
  • dióbél 5 dkg 
  • narancs 50 dkg, 
  • eper 20 dkg, 
  • tejszín 2 dl.
Sziruphoz:
  • kristálycukor 15 dkg, 
  • víz 4 dl. 
A vízből és a kristálycukorból szirupot főzünk, és jól lehűtjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és a cukorsziruphoz keverjük. Az epret és a narancsot megtisztítjuk. Ezután szintén szeletekre vágjuk az epret és a narancsot, majd az almához adjuk. A konzervananászt kockákra vágjuk, és a levével együtt a többi gyümölcshöz adjuk. Hozzákeverjük a likőrt, és jól lehűtjük. Miközben a gyümölcssalátát hűtjük, a tejszínből habot verünk, és csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük. A dióbelet leforrázzuk, és a héját lehúzzuk. A jó hidegre lehűtött gyümölcssalátát előhűtött tálalóedénybe merjük levével együtt. Tetejét díszítjük néhány darab szép szelet gyümölccsel, tejszínhabból fecskendezett rózsával és a hámozott dióval. Azonnal felszolgáljuk. Ha a gyümölcssalátát csak konzervből készítjük, nem kell hozzá szirupot főzni, hanem saját levét használjuk fel hozzá. Ez utóbbit is ízesítjük likőrrel. Egy további módja a gyümölcssaláta készítésének, hogy szirup nélkül, porcukorral meghintve, likőrrel meglocsolva érlelik és tálalják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...