Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Gyümölcssaláta 7.

Hozzávalók:
  • összesen kb. 1 kg gyümölcs: citrom, málna (lehet fagyasztott), télen narancs, banán, alma, befőtt, mirelit gyümölcsök, nyáron bármilyen idénygyümölcs és kicsi sárgadinnyék; 
  • konyak (vagy esszencia), 
  • cukor.
A citromot kifacsarjuk, feloldjuk benne a cukrot. Ebbe keverjük az apróra vágott almát, így nem barnul meg. Utána jöhet bele a többi gyümölcs - a málna kivételével - szintén apróra vágva. Megöntözzük a konyakkal (vagy az aromával). Utoljára keverjük bele a friss vagy fagyasztott málnát. Fogyasztás előtt jól be kell hűteni. Dinnyeszezonban apró sárgadinnyéket kettévágunk, a belét a salátába vágjuk, és a salátát a kis dinnyékbe töltve hűtjük be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...