Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Gyümölcssaláta 2.

Két kivit (ha több, az sem baj) meghámozol, és nagyobbacska kockákra vágsz. Két kisebb narancsot (vagy egy nagyobbat) gerezdekre szedsz, és ezt is felkockázod. Két közepes almát meghámozol (nem fontos, ha az alma héja hibátlan) és szintén felkockázod - majd a felkockázott darabokat egy külön tálba teszed és meglocsolod egy citrom levével. Két banánt felkarikázol, és a citromos almához kevered - így ezek a gyümölcsök nem fognak megbarnulni. A banános-almás keverékhez öntöd az előzőleg feldarabolt gyümölcsöket, s lazán összeforgatod őket. Egy kisebb doboz mandarinkonzervet és darabolt ananászkonzervet (a levükkel együtt) a gyümölcsökre öntesz, és ismét lazán átkevered őket. Pár órát együtt érleled őket - és fogyasztható. Se tejföl, se cukor nincs benne. Mandarinból mindenképp a konzervet használd, már csak a leve miatt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...