Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Avokadósaláta (Brazília)

Hozzávalók:
  • 2 avokádó, 
  • 1 tk. mustár, 
  • fél citrom leve, 
  • bors, 
  • só, 
  • 2 gerezd péppé zúzott fokhagyma, 
  • 1 ek. apróra vágott zöld olajbogyó,
  • 20 dkg apróra vágott főtt rák (vagy csirkemell), 
  • 1 ek. olívaolaj, 
  • 4 salátalevél. 
Vágjuk hosszában ketté az avokádót, szedjük ki a magját, mindegyik félből 2-2 ek. mennyiséget kaparjunk ki. Tálban nyomkodjuk szét, keverjük hozzá óvatosan a többi kelléket. Töltsük meg ezzel a fél héjakat! Kistányérra tegyünk 1-1 salátalevelet és erre az avokadókat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...