Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Aromás gyümölcssaláta (indiai)

Hozzávalók:
  • 3 evőkanál cukor, 
  • 1,5 dl víz, 
  • 1 rúd fahéj,
  • 4 kardamómi-hüvely szétzúzva, 
  • 1 szegfűszeg, 
  • 1 narancs leve, 
  • 1 limet (vagy citrom) Ieve,
  • 1 mézédes sárgadinnye, 
  • 1 nagyobbacska szelet görögdinnye, 
  • 2 érett gujava, 
  • 3 érett nektarin,
  • körülbelül 18 szem eper,
  • kevés pirított kókuszreszelék a megszóráshoz,
  • mentaágak vagy rózsaszirmok a díszítéshez, 
  • lecsepegtetett görög joghurt a tálaláshoz. 
Először elkészítjük a szirupot. A cukrot, a vizet, a fahéjat, a kardamomot és a szegfűszeget egy lábosba tesszük, felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg a cukor megolvad. Lassú tűzön 2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a narancslét és a limet levét, és hagyjuk kihűlni. A dinnyék húsát kimagozzuk, és szeletekre vágjuk. A gujavát félbevágjuk, kikaparjuk a magokat, majd meghámozzuk, és a gyümölcshúst felszeleteljük. A nektarint cikkekre, az epret félbevágjuk. Az előkészített gyümölcsdarabkákat látványosan tálkákra rendezzük. A kihűlt szirupot leszűrjük, és a gyümölcsdarabkákra kanalazzuk. Megszórjuk egy kevés pirított kókuszreszelékkel. Mentaágakkal vagy rózsaszirmokkal díszítve tálaljuk, és ízlés szerint joghurtot kínálunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...