Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Ánizsos gyümölcssaláta

Hozzávalók: 
  • 30 dkg vegyes idénygyümölcs (fagyasztott is lehet),
  • egy citrom, 
  • 3 kanál méz, 
  • 3 szem csillagánizs vagy egy mokkáskanál ánizsmag, 
  • tálaláskor vanília- vagy gyümölcsfagylalt, tejszínhab. 
A gyümölcsöket megtisztítjuk, szükség szerint daraboljuk (a barnuló gyümölcsökre: almára, őszibarackra azonnal csavarjunk citromlét), tálban összekeverjük és ráfacsarjuk a maradék citromlét. 3 dl vizet a mézzel, az ánizzsal, a kicsavart citromhéj felével néhány percig forralunk, majd még forrón a gyümölcsökre szűrjük. Hagyjuk kihűlni. Néhány bevált gyümölcskombináció: alma - narancs – banán, alma - banán – kivi, alma - őszibarack – meggy, őszibarack - sárgabarack – ribizli, és a kedvenc: alma - őszibarack - sárgabarack - meggy - nórabóra (ezt a kombinációt befőzni is szoktam, mert elég rövid ideig van egyszerre minden alkatrész).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...