Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. november 7., vasárnap

Almasaláta pirított mandulával

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1,25 dl fehérbor, 
  • 2 evõkanál citromlé, 
  • 2 evõkanál méz, 
  • 2 evõkanál cukor, 
  • 2 késhegynyi fahéj, 
  • 25 g mandula lapocska, 
  • 1 teáskanál vaj, 
  • 500 g kemény alma, 
  • 100 g nagy szemû fehér szõlõ.
A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hűlni hagyjuk. A mandulát világosra pirítjuk, a megolvasztott vajban. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Azonnal az öntethez keverjük, így nem barnul meg. A szõlõszemeket kettévágjuk, kimagozzuk. Hegyes késsel fellazítjuk a héját, lehúzzuk. A salátába keverjük, tálalásig letakarjuk. A salátát ízesítjük, tálkákba tesszük, és megszórjuk a mandulával. A meghámozott alma fehér marad, ha rövid időre citromos vagy ecetes vízbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...