Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. február 2., kedd

Szilvasaláta (4 személyre)

Hozzávalók:
  • 60 dkg magvaváló szilva, 
  • fél citrom leve és reszelt héja, 
  • 2-3 evőkanál porcukor (vagy mesterséges édesítőszer), 
  • 2 dl kefir, 
  • 10 dkg tehéntúró, 
  • 3 szem összetört szegfűszeg, 
  • csipetnyi só.
A szilvát megmossuk, kimagvaljuk, majd vékony csíkokra aprítjuk. Egy teflonozott edénybe öntjük, rácsavarjuk a citromlevet és rászórjuk a cukrot. A citromhéjjal, a szegfűszeggel és csipetnyi sóval ízesítjük, ezután jól összekeverjük. 15 percnyi állás után fedő alatt, nagyon kis lángon csak annyira pároljuk meg, hogy éppen összeessen, de a héja még ne pöndörödjön fel. Ezután hagyjuk kihűlni. Közben a kefirt simára keverjük az előzőleg villával áttört túróval, majd kissé megédesítve (inkább pikáns, mind édes legyen) összekeverjük a már kihűlt szilvával. Jól behűtjük, és kehelypohárban tálaljuk a finom, pikáns ízű gyümölcssalátát. A gyümölcsöt érdemes nagyobb mennyiségben is előkészíteni, mert akár két hétig eláll a hűtőszekrényben, csak az öntettel kell tálalás előtt meglocsolni. Elkészítési ideje: kb. 40 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...