Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. február 2., kedd

Papayából és avokadóból készült saláta

Hozzávalók:
  • 1 újhagyma, 
  • 2-3 szál menta, 
  • 1 limonella / citron (édes citrom), 
  • 1/2 teáskanál mustár só, f
  • ehér bors, 
  • 4 evőkanál salátaolaj (szójaolaj), 
  • 3 evőkanál francia almabor vagy víz, 
  • 1 érett papaya, 
  • 1 érett avokadó, 
  • 80 g ricotta sajt (éretlen friss olasz sajt). 
Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. Utána a mentát mossuk meg, letörölgetjük és összeaprítjuk. Szintén megmossuk a limonellát (citromot), majd megszárítjuk, a héja felét lereszeljük, levét kifacsarjuk. A mentát, limonella levet, héjat, mustárt, sót és borsot összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk az. olajat. Az egészet gyümölcslével vagy vízzel dúsítjuk, végül hozzáadjuk a hagymakarikákat. A papayát meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk. A magokat kikanalazzuk, a gyümölcs húsát gerezdekre vágjuk. Az avokádót szintén meghámozzuk és megfelezzük. Magját kivesszük, a gyümölcshúst falatnyi szeletekre vágjuk. A papayát és avokádót óvatosan összekeverjük, vagy egy üveg- tálban váltakozva egymás mellé fektetjük, majd a szósszal leöntjük. 'Felkockázzuk a ricotta sajtot, rászórjuk, és a saláta már tálalható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...