Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. február 2., kedd

Gesztenyesaláta

Hozzávalók:
  • 30dkg. gesztenye, 
  • 15dkg. cékla, 
  • 40dkg. alma, 
  • 20dkg. zellergumó, 
  • 1 fej saláta, 
  • 4 dkg vöröshagyma, 
  • só, 
  • egész bors, 
  • 0,5 dl olaj, 
  • ecet, 
  • 2 dl joghurt, 
  • 1 ek. cukor, 
  • köménymag, 
  • 1 dl száraz fehérbor. 
A gesztenyét egyenként bevagdossuk, és forró sütőben megsütjük. mielőtt a sütőből kivennénk, óvatosan kevés vizet permetezünk rá, így könnyebben tudjuk leszedni a héját. A megtisztított gesztenyét éles késsel apró darabkákra vagdaljuk. A zellert megmossuk, meghámozzuk és szeletekre vágva, kevés sóval, egész borssal, cukorral, ecettel, vöröshagymával, ízesítve megfőzzük, lehűtjük, leszűrjük. A céklákat megmossuk, sóval, köménnyel ízesítve puhára főzzük. Lehűtjük, meghámozzuk, joghurttal, olajjal turmixoljuk, sóval, cukorral, ecettel, ízesítjük, esetleg fehérbórral hígítjuk. 
 
Elkészítés: a megmosott, leveleire tépkedett salátát, a hámozott szeletelt almát, a zellert és a gesztenyét óvatosan összekeverjük a céklás joghurt dresszinggel. Alaposan behűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...