Címkék

áfonya (4) alkoholos (28) alma (39) ananász (28) avokádó (9) banán (23) barack (2) citrom (14) cseresznye (4) dinnye (15) dió (11) egres (1) eper (13) füge (2) gesztenye (2) gránátalma (1) grépfrút (17) gujava (2) kivi (14) körte (15) málna (7) mandarin (9) mandula (4) mangó (4) meggy (16) narancs (32) nektarin (2) nórabóra (2) őszibarack (20) pálmaszív (1) papaja (4) ribizke (6) sárgabarack (6) szamóca (3) szilva (7) szőlő (12)

2010. február 2., kedd

Citromsaláta

Citromsaláta

Hozzávalók:
  • 10 limet (vagy citrom), 
  • késhegynyi só, 
  • 1 evőkanál őrölt kurkuma, 
  • késhegynyi cayenne-i bors, 
  • 1 evőkanál garam masala. 
A limetet forró vízben megmossuk, a héját lereszeljük. Ötöt apró darabokra vagdalunk, és csavaros üvegbe tesszük. Összekeverjük a sót, a kurkumát, a cayenne-i borsot és a garam masalát, és rászórjuk a limetre. A megmaradt öt limet levét kifacsarjuk, és a csavaros üvegbe töltjük. Az üveget szorosan lezárjuk, és egy hétig a hűtőszekrényben tároljuk. Közben néhányszor erőteljesen összerázzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...